П`ятниця, 29.03.2024, 08:19 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2012 » Лютий » 19 » Патріарха та кардинала з Заздрості увічнили на CD
19:45
Патріарха та кардинала з Заздрості увічнили на CD
17 лютого у селі Заздрість Теребовлянського району відбулася презентація аудіо-диску для дітей "Патріарх Йосиф Сліпий” та видань Олега Германа "Князь Церкви” і Володимира Сергійчука "Патріарх Йосиф Сліпий у документах радянських органів державної безпеки”.
Про це повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ.
Аудіо-диск є спільним проектом мультимедійної студії "Свічадо” та фундації "Справа Патріарха Йосифа” при підтримці Курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та парафії УГКЦ св. Володимира і Ольги у Чікаго (США). У ньому представлені 8 аудіо-записів загальною тривалістю 70 хвилин, які розповідають історії з життя Йосифа Сліпого у доступній для дітей формі. Презентували видання керівник студії "Свічадо” Павло Сковронський та куратор проекту Оксана Небесна.
Видання "Патріарх Йосиф Сліпий у документах радянських органів державної безпеки” представляє збірку архівних документів КДБ пов’язаних із двома судовими процесами радянського режиму над Патріархом Йосифом. Історик Володимир Сергійчук, коментуючи свою працю над двотомником, назвав Йосифа Сліпого українським державником, що своїм словом творив державність України та закладав національну самосвідомість у душі кожного українця. Автор видання окремо подякував депутату Верховної Ради Василю Деревляному за підтримку у виданні двотомника.
Праця Олега Германа "Князь Церкви” є сценарієм до художнього фільму, над якою автор працював 10 років та яка висвітлює життєвий шлях Патріарха Йосифа, його переживання за долю Церкви і України. Олег Герман висловив подяку видавництву "Джура”, фундації "Справа Патріарха Йосифа”, Тернопільській облдержадміністрації, Тернопільській обласній раді та Тернопільській міській раді за сприяння у видавництві книги.

Переглядів: 457 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання