Вівторок, 23.04.2024, 18:40 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2011 » Травень » 19 » У Микулинцях є скарби, окрім пива
10:09
У Микулинцях є скарби, окрім пива

Книгу «Скарби твого селища: Микулинці» презентували у Тернополі.

Це вже друге видання письменниці Наталки Михно із серії «Мандрівка Україною». Головна мета цієї серії, каже авторка, – донести легенди та історії походження містечок до дітей у школи, – повідомляє телеканал ІНТБ.

- Вийшла та книжка, про яку я завжди мріяла. Вона вийшла красивою і, сподіваюся, цікавою. Але найперше я тішуся, що вона вийшла про нашу Теребовлянщину, Тернопільщину, – каже Наталка Михно.

Книжку видали за кошти мецената. Богдан Буртак родом з Микулинець. Профінансувавши видання, він зробив подарунок своєму рідному містечку. А книжка зробила подарунок йому у відповідь. Чоловік каже, що з видання «Скарби твого селища: Микулинці» дізнався більше про рідний край.

- Я думаю, що діти, які на даний час вчаться у школі, проживають у Микулинцях, також багато дізнаються про містечко. Я вже давно мав таке покликання це зробити, – пояснює Богдан Буртак.

У виданні у формі оповідання розповідається про історію Микулинець. Головними героями, як і в першій книзі, яка присвячена Теребовлі, є дівчинка Софійка та хлопчик Славко.

- Софійка – надзвичайно цікава, ерудована дівчинка, навчена, яка любить фотоапарат, багато читає і мандрує. Але у неї є Славко, її друг, якого вона всюди тягне за собою, щоб їй не було страшно, – розповідає авторка.

Наталка Михно каже, що Славко та Софійка подорожуватимуть Тернопіллям і дізнаватимуться цікаві історії про містечка. Наступна їхня подорож, а, відповідно, і наступна книга авторки буде присвячена обласному центру.

Наталка Михно зауважує, що після нашої області герої пізнаватимуть й інші регіони України. Головне, що для цього потрібно, – натхнення та кошти меценатів.

http://zz.te.ua



Переглядів: 1049 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання