Субота, 27.04.2024, 00:22 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2010 » Грудень » 20 » КРУ "накопало" в Теребовлянському училищі культури
12:32
КРУ "накопало" в Теребовлянському училищі культури

Проведеною ревізією фінансово-господарської діяльності Теребовлянського вищого училища культури за період з 1 січня 2007 року по 1 жовтня 2010 року встановлено різноманітних порушень на загальну суму 197 тис.грн. 

Найбільше порушень допущено по нарахуванню та виплаті заробітної плати. Зокрема, нарахування виплат педагогічному персоналу за час щорічної відпустки в липні-серпні 2010 року проведено без урахування  премій, виплачених протягом 2009-2010 навчального року, внаслідок чого 184 викладачам  не доплачено виплат на суму 74 тис. гривень. 

Викладачам, які проводили навчання студентів контрактної  форми та оплата праці яких здійснювалась із спеціального фонду,  не проведено доплату в розмірі 20% посадового окладу, яка встановлена  з метою підвищення  престижності праці педагогічних працівників. Недоплата заробітної плати 43 педагогам склала 7,6 тис.гривень. 

Училищем не було проведено індексацію заробітної плати працівників на суму  8,6 тис.грн., що призвело до недоотримання ними вказаних коштів. 

Також заробітна плата та нарахування на неї працівникам гуртожитку  нараховувалась та виплачувалась із загального фонду кошторису училища. Всього за ревізійний період, згідно з розрахунками, здійсненими відповідно до фактичних видатків на оплату праці господарського персоналу гуртожитку, незаконні видатки коштів загального фонду склали більше 70 тис.гривень. 

Проведеною в процесі ревізії вибірковою перевіркою правильності нарахування та виплати заробітної плати працівникам училища встановлено, що окремим з них за дні перебування у службових відрядженнях заробітна плата нараховувалась, виходячи із посадових окладів, а не з розрахунку середньої заробітної плати, що призвело до зайвого нарахування заробітної плати окремим працівникам на суму 2,6 тис. грн. Відповідне порушення призвело до зайвого перерахування до державних цільових фондів внесків  на суму  950 гривень. 

Перевіркою нарахування та виплати заробітної плати працівникам бухгалтерії встановлено, що   через неправильний розрахунок розміру премій, зайво нараховано та виплачено  заробітної плати п’ятьом працівникам  на суму  2,8 тис. гривень. Відповідне порушення призвело до зайвого перерахування до державних цільових фондів внесків  на 1 тис. гривень. 

Зустрічною звіркою розрахунків між училищем і Тернопільським обласним комунальним підприємством теплових мереж «Тернопільтеплокомуненерго» виявлено, що при відсутності теплопостачання в духовому корпусі училища підприємством не було проведено зменшення нарахування плати за надані послуги з теплопостачання за листопад 2009 року, внаслідок чого училищу нанесені збитки на 600 гривень. 

Рішенням виконавчого комітету Теребовлянської міської ради від 24.02.2009р. «Про погодження тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення ОКП «Тернопільтеплокомуненерго» по Теребовлянському теплорайону для бюджетних установ та інших споживачів» погоджено тарифи для бюджетних установ з 24.02.2009р. Але, внаслідок недотримання вимог цього рішення (в частині терміну застосування нових тарифів) підприємство підняло тарифи з 01.01.2009р., в результаті безпідставно нараховано, а училищем, відповідно, зайво перераховано коштів на загальну суму 11,2 тис. гривень. 

Проведеними під час ревізії інвентаризаціями виявлено  лишки товарно-матеріальних цінностей  на 2,1 тис.гривень. 

Директору училища надіслані обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень.

 

Матеріали ревізії скеровано до прокуратури Тернопільської області.

   

                                                                               Прес-служба контрольно-

                                                                                ревізійного управління

                                                                                в Тернопільській області

Переглядів: 672 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання