Четвер, 28.03.2024, 17:26 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2011 » Лютий » 1 » І знову хабарник. (оновлено та доповнено)
12:52
І знову хабарник. (оновлено та доповнено)
    Вчора 31 січня у Тернопільській області правоохоронці порушили кримінальну справу проти одного із сільських голів Теребовлянського району за фактом вимагання та отримання ним хабара( ч.2 ст. 368 КК України).
   Як розповів начальник управління боротьби з економічною злочинністю УМВС У в Тернопільській області Анатолій Лупійчук, сільський голова отримав 15 тисяч гривень хабара від підприємця, жителя цього ж району за сприяння у виділенні земельної ділянки для садівництва. Кругленька сума мала також пришвидшити темпи видачі потрібних документів.
    Тернопільські міліціонери також встановили, що спільниками державного службовця були двоє тернополян. Саме вони брали безпосередню участь в отриманні грошової винагороди, адже суму зловмисник просив не готівкою, а шляхом перерахування в банк. 
    На одній із зустрічей сільський голова представив одного з тернополян, як «бізнесового партнера». Відтак, була домовленість, що підприємець переведе 15 тисяч гривень через банкову установу на платіжну картку і передасть її саме «партнерові». Коли приватний підприємець виконав усі домовленості, маскування продовжилося. Платіжну картку забрав тернополянин, а бізнесмен поїхав до Теребовлі на зустріч з сільським головою, аби отримати необхідні документи та повідомити PIN-код банківської картки. До ресторану, де відбувалася зустріч, сільський чиновник привіз не тільки рішення сесії сільської ради про надання згоди на складання проекту землеустрою, а й печатку. І тільки тоді, коли «партнер» зателефонував і повідомив, що на картці й справді є 15 тисяч гривень, державний чиновник вдарив печатку на документ. 
    Але шуму від такого удару додало ще й втручання у процес тернопільських оперативників. Сільського голову та його «бізнесових партнерів» затримали. Проводиться розслідування

P.S. Хочемо підгадати, що зовсім недавно голова РДА - Ю.Дзюбан збирав  нараду, щодо запобігання проявам корупції, де були присутні також усі сільські та селишні голови.  (Щоб руки не брали.)

Переглядів: 724 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання