П`ятниця, 03.05.2024, 19:38 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2011 » Травень » 21 » В ТЕРЕБОВЛІ МАЙОРІВ ЧЕРВОНО-ЧОРНИЙ ПРАПОР «ЛЕГЕНДИ УПА»! (відео-звіт)
12:42
В ТЕРЕБОВЛІ МАЙОРІВ ЧЕРВОНО-ЧОРНИЙ ПРАПОР «ЛЕГЕНДИ УПА»! (відео-звіт)

     В суботу та неділю 14-15 травня в місті Теребовля поблизу колишньої військової частини відбулася сьома обласна теренова гра для молоді "Легенда УПА”, у якій взяли участь команди із 13 районних центрів Тернопільщини та міста Тернополя. 

   Організаторами теренової гри виступили Тернопільська обласна організація Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Управління у справах сім’ї та молоді та  Управління освіти та науки обласної держадміністрації.

     Кожний район представляла команда ( в подальшому "рій”) школярів з 10 чоловік. Кожний рій отримав назву на честь визначних представників УПА. В перший день учасники випробували свої сили на смузі перешкод (команда Теребовлянського району отримала найвищу оцінку) та  турнірі з пейнтболу. Ввечері вони показали свої інтелектуальні здібності у брейн-ринзі на історичну тематику, (шкода, що тут наші "підкачали” - лише 4 бали) та продемонстрували свою акторську майстерність на  тематичній ватрі (і знову найвища оцінка). Також кожен район привіз із собою творчий виріб присвячений 100-річчю із дня народження Михайла Сороки.

     Другий день пройшов не менш насичено. Рої вправлялися в орієнтуванні на місцевості та веденні тактичних дій під час теренової гри. Метою якої було відшукати загублений прапор та відвоювати його у представників проводу табору.

     В насиченій та цікавій грі із незначним відривом вже вдруге перемогу здобула команда Бучацького району, друге місце посіли гравці із Тернопільського, а третє місце вибороли представники Шумського району. Нашій команді не вистачило всьго 2 бали, щоби обійти команду Шумського району. На закритті гри переможці та учасники були нагородженні кубком, грамотами та цінними подарунками.

Довідково: «Легенда УПА» – патріотичний захід, що ставить собі за мету моральну, фізичну та розумову підготовку молоді до виконання нею військового обов’язку перед Українською Державою у лавах Збройних Сил та інших силових структур України. Є хорошою альтернативою грі «Зарніца», яку зараз пропагує антиукраїнський міністр освіти Табачник.

Тематика теренової гри цьогоріч присвячена до сторіччя з Дня народження борця за волю України, одного із організаторів Кінгірського повстання в таборах ГУЛАГу  – Михайла Сороки.

Сама ж гра приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу УПА. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з’являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу.

























Переглядів: 2766 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 4
1 dymytrij  
1
Дуже хороші змагання - розвивають в людині характер та патріотичний дух. Я був глядачем цих змагань - представник команди Теребовлянського району, і можу сказати, що такі змагання повинні проводитись кожен рік.

2 Андрій  
0
Будь другом - вишли фотки з "Легенди" із нашими дітьми на шкільну електронку :) ms_2007@ukr.net

3 Марія))  
0
Я дуже рада,що я побувала на цих змаганнях...__\
тернопільський район/с.Лозова/-2 місце!!=)
незабаром відбудеться ще одні схожі змагання-''Лисоня''.....приймайте участь ..буде цікаво__

4 Марія))  
0
тільки що подивилася відео......класно було!!!!
Друг колобок,Друг Місяць,Подруга Річка......

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання