Четвер, 28.03.2024, 16:50 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2012 » Січень » 25 » У Теребовлянських кукурудзяних паличках – Китайський жук
10:50
У Теребовлянських кукурудзяних паличках – Китайський жук
Комаху більше сантиметра завдовжки знайшла Людмила Лукіян у пакеті з іграшкою, вкладеному в упаковку кукурудзяних паличок. "Сюрприз” могла з’їсти донька. Заради цієї іграшки жінка й купила палички
Волохаті довгі ніжки, смугасте тільце, засохла голова з маленькими щелепами, поламані крильця та інші частинки чималого жука знайшла днями тернополянка Людмила Лукіян в кукурудзяних паличках, які придбала чотирирічній доньці.
Палички жінка купила лише через те, що виробник на упаковці обіцяв іграшку-сюрприз усередині. Вдома, коли маленька Віта розпакувала ласощі, сюрприз таки побачили – у поліетилені разом із брязкальцем були частини великого жука.
- Мене це шокувало, – каже Людмила Лукіян. – Якби мене не було поряд, дитина могла випадково проковтнути цю гидоту. Тут справа і в безпеці. Комахи ж переносять усілякі захворювання.
Придбала жінка кукурудзяні палички виробництва ТОВ "РМФ”. Роблять їх у Теребовлі. Щоправда на упаковці іграшки вказано: made in China. Упаковка – не герметична, тож жук міг потрапити і в палички.
- Купувала в одному з супермаркетів міста, але претензій до закладу не маю: упаковка з паличками герметична, вони тут ні до чого, – додає пані Людмила.
Дитина, пригадує жінка, не зрозуміла, що ледь не поласувала жуком. Тернополянка забрала в доньки і палички, і іграшку. Хотіла все викинути, та вирішила застерегти тернополян.
- До виробника навряд чи буду звертатися, – каже Людмила Лукіян. – Може, піду в службу захисту прав споживачів. Надалі купувати продукцію незнайомого виробника не буду.
Ми звернулись до виробника із питанням, як могла потрапити комаха в упаковку з паличками.
- Іграшок ми не виготовляємо і не фасуємо, а замовляємо в різних підприємств та кладемо в упаковки з нашими паличками, – говорить директор ТОВ "РМФ” Павло Мовчанюк. – Дуже прикро, що таке трапилося. Наші працівники іграшки перевіряють, але, вочевидь, недогледіли. Щодо самих паличок, то контроль за якістю виробництва і фасування – дуже серйозний. Нічого стороннього туди потрапити не може.
Де саме закуповують іграшки, пан Мовчанюк не сказав. Повідомив лише, що постачальників декілька. Пообіцяв, що коли з’ясують, чия саме ця іграшка, з цим партнером співпрацю припинять.
- Раніше в нас подібних випадків не було, як і скарг на нашу продукцію, – говорить директор. – Приношу вибачення жінці, з якою трапилася така неприємність. Подібного більше не буде. Ми посилимо контроль за якістю іграшок, які кладемо в пачки. Винен насамперед виробник і фасувальник цих "сюрпризів”, але і з себе ми відповідальності не знімаємо.
Про подібниі знахідки тернополяни усе ж можуть скаржитися у контролюючі органи. В обласній інспекції з питань захисту прав споживачів пояснили, що для цього потрібно написати заяву, принести чек, який підтверджує покупку, саму продукцію та вказати магазин, де її купили. Також там запевнили, що в подібних ситуаціях перевіряють як магазин, так і самого виробника.
Переглядів: 887 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання