Четвер, 25.04.2024, 14:12 | Вітаю Вас Гість


Головна » 2012 » Травень » 21 » Євро 2012 наближається
11:48
Євро 2012 наближається
Живемо у бурхливий час у неспокійному світі. Чуємо інформаційні повідомлення про акти тероризму у далеких і ближчих до України регіонах планети  (нажаль останнім часом і безпосередньо в Україні). Бачимо вражаючі телекадри про людський біль, розпач, сльози… Аналітики, досліджуючи тенденції розвитку сучасної суспільно-політичної ситуації у світі, роблять сумний висновок: тероризм та екстремізм набувають дедалі не безпечніших форм – із вирішення ідейних цілей до зведення суто  особистих порахунків по бізнесу чи маніакальні вчинки фанатиків. Психологи акцентують на понятті сліпого фанатизму, здатного підштовхувати індивідума до того краю, за яким починається агресія спершу намірів, потім вчинків.
На фоні подій за кордоном наша Українська держава виглядає благополучною. І все ж, незважаючи на відносну стабільність України в аспекти проблем, пов’язаних із тероризмом та екстремізмом, не можемо на сто відсотків бути впевненими, що прояви подібного лиха нас обминають, на жаль трапляються  сумнозвісні випадки і у наших містах: Харків, Запоріжжя та Дніпропетровськ.
Вітчизняні експерти з питань безпеки звертають увагу на те, що в повсякденні певні небажані явища трапляються. За формою вони опосередковані, тобто започатковані не на українських теренах, але в нас певною мірою резонують. Що мається на увазі? Варто погортати пресу і освіжити в пам’яті інформаційні повідомлення про викриття правоохоронцями окремих іноземців, підозрюваних у причетності до терористичної діяльності. Другим чинником є мережа Інтернет – варто лише мати елементарні знання, і  у всесвітній мережі можна знайти схеми та інструкції по виготовленні саморобних вибухових пристроїв.
Тернопілля загалом було і залишається чи не найстабільнішим, найспокійнішим регіоном у державі. Бо здавна люди в нас відзначалися спокоєм, миролюбністю, взаємоповагою. Разом з тим, наша область на фоні інших помітна чи не найбільшою полі релігійністю. І справді на території області діють різні релігійні громади. Шкода, що між прибічниками тої чи іншої конфесії інколи не обходиться без протистояння. Сутички на релігійному ґрунті чим небезпечні?  Вони здатні перерости в екстремістські прояви із застосуванням насильства із посяганням на життя та здоров’я людей, залякування населення. А це якраз і ознаки того, що українським законодавством віднесено до класифікації поняття «тероризм». Хвалити Господа, до крайнощів у конфліктних ситуаціях не доходить.
Наш народ мирний, прагне злагоди. Але спокій у державі залежить і від кожного громадянина. Маємо усвідомлювати відповідальність перед країною і народом, власною родиною, прагнучи до толерантності у взаєминах і торжества принципів добросусідства.
В даний час, ці питання набули надзвичайної актуальності. Адже кожному відомо, що незабаром в Україні проходитиме фінальна частина європейського чемпіонату з футболу «Євро – 2012», події з футбольних полів транслюватимуться на весь світ. Давайте пам’ятатимемо скільки зусиль потрачено на здобуття права бути господарями Євро – 2012, а коштів на будівництво стадіонів, аеропортів та всієї інфраструктури, яка б відповідала вимогам УЄФА. За розвитком подій у нашій країні зараз стежить чи не весь світ. Тож давайте з гордістю проведемо Європейський чемпіонат, нехай боротьба точиться виключно на футбольних полях, різні конфліктні ситуації не стануть перешкодою футбольного свята, а по завершенні кожен громадянин України міг з гордістю сказати – Україна була господарем Євро – 2012, і в найближчому майбутньому зможе приймати і світову першість.

Переглядів: 607 | Додав: gazeta_terebovlyanschyna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів
Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування
Сайту району
смт. МикулинціТекст заміщення

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук
Теребовля


Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання